Societatea de Geografie din România, prin Filiala Vrancea, organizează  în perioada 2-5 iunie, la Focșani și în mai multe localități ale județului Vrancea, Conferința Anuală a Societății de Geografie din România, având ca temă generală „Perspective geografice în contextul schimbărilor globale”.

La această manifestare și-au anunțat participarea 160 de geografi și specialiști din alte domenii conexe geografiei din țară (Călărași, Satu Mare, Cluj, Mureș, Iași, Sibiu) și străinătate (Franța, Germania, Republica Moldova). Continuăm astfel o tradiție începută în anul 1904, la Iași, din inițiativa savantului Simion Mehedinți. Comemorăm cu această ocazie și 60 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui geograf născut la Soveja.

Conferința se desfășoară sub egida Ministerului Educației și cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, Primăriei Municipiului Focșani, Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Muzeul Vrancei. Ultimul protocol a fost încheiat astăzi cu Ateneul Popular Maior „Gheorghe Pastia”, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Local Focșani. De asemenea, susțin conferința noastră și alte primării din județ: Pufești, Soveja, Spulber, instituții publice sau private: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Intervenții Active în Atmosferă SA.

Conferința va cuprinde comunicări științifice (în plen și pe patru secțiuni), aplicații practice în teren, încercând să punem în valoare potențialul natural și cultural istoric al Vrancei, alături de partenerii noștri: Universitatea din București, Universitatea „A. I. Cuza” Iași, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, Colegiul Național „Unirea” Focșani, Fundația Cultural –Științifică „Simion Mehedinți-Miorița” Soveja.

Sponsorii evenimentului sunt: Beciul Domnesc, Vinexport SA, Premium Porc Group, Barady oil specialist.

SGR mulțumește public pentru deschiderea de care au data dovadă aceste instituții emblematice ale județului Vrancea, pentru sprijinul acordat.

Președinte al Societății de Geografie

din România

Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU 

 

Președinte al Societății de Geografie

din România – Filiala Vrancea

 Prof.dr. Răzvan SĂCRIERU